سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاداش بزرگ، همراه بلای بزرگ استو خداوند، مردمی را دوست نمی دارد، مگر آن که مبتلایشان می کند . [.امام صادق علیه السلام]

ورزش دردهای ناشی از التهاب مفصلی را کاهش می دهد. با فعالیت ورزشی، شما می توانید به قدرت عضلانی بدن خود بیافزایید،  سفتی مفاصل را کاهش دهید، انعطاف پذیری را بهبود ببخشید و وضعیت خلقی و اعتمادبه نفس تان را افزایش دهید.

ورزش دردهای ناشی از التهاب مفصلی را کاهش می دهد. با فعالیت ورزشی، شما می توانید به قدرت عضلانی بدن خود بیافزایید،  سفتی مفاصل را کاهش دهید، انعطاف پذیری را بهبود ببخشید و وضعیت خلقی و اعتمادبه نفس تان را افزایش دهید. درصورتی که دچار درد مفاصل و احیانا التهاب آنها هستید، ورزش می تواند به شما کمک کند. شاید باور کردن آن مشکل باشد، ولیکن کارشناسان معتقدند حرکات مفاصل می توانند درد آنها را تخفیف دهند. پزشکان معتقدند که ورزش کردن باعث تقویت عضلات اطراف مفاصل می شوند و در نتیجه تنش مفاصل را کاهش می دهد. همچنین ورزش سفتی مفاصل را کاهش می دهد و باعث تحکیم مفاصل و خاصیت انعطاف پذیری آنها می شود. ورزش می تواند سطح خلقی و اعتمادبه نفس شخص را نیز ارتقا دهد. ورزش باعث خواب بهتر نیز می شود و در عین حال وزن را نیز تحت کنترل درمی آورد و انرژی بیشتری به شما می دهد. علاوه بر تخفیف دردهای ناشی از آرتریت، ورزش می تواند سایر مشکلات سلامتی مانند دیابت، استئوپروز و ناراحتی های قلبی را کاهش دهد.
- قبل از شروع حرکات ورزشی حتما بدن خود را گرم کنید: تفاوتی نمی کند که شما از آرتریت رنج می برید یا نه، حتما قبل از شروع بدن خود را گرم کنید. پرداختن به یک فعالیت ورزشی بدون گرم کردن عضلات فقط باعث درد و آسیب می شود. با وجود آرتریت شاید بهتر باشد فعالیت های فوق العاده تری انجام داد تا مفاصل به اندازه کافی گرم شوند. خیلی از مردم تلاش می کنند قبل از شروع فعالیت ورزشی با دوش گرم گرفتن و یا استفاده از کیسه های آب گرم مفاصل خود را گرم کنند و به این ترتیب مفاصل خود را به اندازه کافی نرم نمایند. حرکات ورزشی نیز خود، عضلات را گرم می کنند. مثلا شما می توانید برای آماده شدن برای یک فعالیت ورزشی نظیر شناکردن یا پیاده روی به مدت کوتاهی پیاده روی یا شنا کنید. فقط خیلی آهسته این کار را بکنید. به خاطر داشته باشید که اگر به تازگی تصمیم به ورزش کردن گرفته اید، به آرامی شروع کنید و هرگز عجله نکنید. و اگر تصمیم دارید که فعالیت ورزشی داشته باشید، توصیه می کنیم که به نکات زیر توجه کنید.
- حرکات کششی قبل از هر ورزشی می توانند مفید واقع شوند: چند حرکت کششی در بالاتنه انجام دهید و چندبار خم و راست شوید بطوریکه زانوهایتان صاف باشد سعی نکنید که انگشتان پای خود را لمس کنید.
- فعالیت های ورزشی برای آرتریت: گروهی از کارشناسان فعالیت های زیر را برای گرم کردن در آرتریت توصیه می کنند. از هر کدام می توانید 3 تا 5 بار تکرار نمایید:
- به پهلوها خم شوید: دست ها را برروی کمر بگذارید: از کمر در هر کدام از طرفین خم شوید و سپس به بالا برگردید. در طرف مقابل هم تکرار کنید.
- شانه را بالا بیندازید: هر دو شانه یا یکی از آنها را به سمت گوش هایتان بالا و پایین بیاورید و تکرار کنید.
- حرکات دورانی در بازوهایتان انجام دهید: دست هایتان را به طرفین باز کنید. سپس بازوهایتان را به سمت جلو بیاورید و بعد به سمت عقب ببرید.
- پاهایتان را به اندازه عرض شانه ها بازکنید و انگشتان پاها را تا حدودی به بیرون متمایل کنید. به سمت چپ بدنتان بچرخید سپس به سمت راست بچرخید.
- فعالیت های تقویت کننده برای مبتلایان به آرتریت:  کارشناسان معتقدند تقویت عضلات حتی با جابجایی وزنه های کوچک، استفاده از میله های فنری و حتی بلند کردن ظرف های یک لیتری آب حاصل می شود. تقویت عضلات حتی زمانی که روی صندلی نشسته اید و به تماشای فیلم می پردازید قابل دستیابی می باشد. درصورتی که می خواهید یک برنامه تقویت عضلات دست را انجام دهید، از وزنه هایی استفاده کنید که بتوانید 12 تا 15 بار آنها را جابجا کنید. مطمئن باشید که این وزنه ها به شما آسیبی نمی رسانند.
حرکات چرخشی در عضلات تاکننده
-  آرنج هایتان را در طرفین خود بصورت خم نگهدارید: درحالی که بازوهایتان را در طرفین بدنتان نگه داشته اید، سمت شانه بالا بیاورید، سپس به حالت اولیه برگردانید و با دست مقابل تکرار کنید.
- حرکات بازوها در طرفین: درحالی که دست هایتان در طرفین شما هستند به آرامی بازوهایتان را تا حد شانه ها بالا بیاورید سپس پایین برده و تکرار کنید.
- فشار بر دیوار: این حرکت بخصوص برای افرادی که قدرت فشاردادن کمی دارند بسیار موثر می باشد. درحالی که حدود 30 سانتیمتر از دیوار فاصله دارید بایستید. دو دست خود را درحالی که کمی بیشتر از عرض شانه بازکرده اید برروی دیوار بگذارید. سینه خود را به دیوار نزدیک کنید و سپس به عقب برگردید.
حرکات ایروبیک برای آرتریت
- برای هر فرد بزرگسالی چه مبتلا به آرتریت باشد یا نه، سی دقیقه برنامه ورزشی در روز حداقل سه بار در هفته توصیه می شود. البته شما می توانید آن را به زمان های کوچکتر تقسیم کنید و حاصل جمع را به مقدار کل برسانید. ابتدا به 5 تا 10 دقیقه شروع کنید و سپس بتدریج افزایش دهید.
- پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا، یوگا و ورزش های ایروبیک آبی(منظور حرکات ایروبیک که در آب انجام می شوند) برای مبتلایان به آرتریت توصیه می شود. ورزش های آبی بخصوص به خاطر لطافت آب و حالت شادابی و شناوری آنها ایده آل هستند. در واقع این یک روش مناسب برای گرم کردن و تقویت عضلات و مفاصل می باشد. علاوه بر اینکه می توانند باعث افزایش قدرت عضلانی شوند.
- چشمه های معدنی و استفاده از وان های آب گرم کاملا آرامش بخش هستند و اجازه فعالیت های ورزشی سبک را می دهند. اما باید توجه داشت که افراد سالمند مستعد افزایش دمای بدن و حالت گرمازدگی هستند لذا استفاده از وان های آب گرم باید کوتاهتر باشد. فعالیت های ایروبیک آبی بخصوص در افراد مبتلا به آرتریت در استخرهای سرپوشیده بیشتر رایج هستند.
- در طی فعالیت های روزمره البته می توانید در بعضی فرایندهای کاهش دهنده درد شرکت نمایید مانند: شستن ماشین، چمن زنی، کشیدن جاروبرقی و گشت وگذار در بازارها. درحالی که به تلویزیون نگاه می کنید، در اتاقتان قدم بزنید. شاید زیاد به نظر نرسد لیکن فعالیت های جزیی می توانند کمک کنند تا حرکات مفاصل شما حفظ شوند، مضافا اینکه به این ترتیب شما انرژی مصرف می کنید.
- اگر هر کدام از فعالیت ها منجر به درد شد برای کاستن درد برروی مفاصل یخ بگذارید. یک کیسه از سبزیجات یخ زده برروی حوله بسیار موثر می باشد. اگر درد بیش از یک ساعت طول کشید شرایط جدی می باشد و باید فعالیت ورزشی خود را قطع کنید و یا با پزشکتان مشورت کنید.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط 86/7/26:: 8:42 صبح     |     () نظر